صفحه اصلی   بیشتر   مقالات مشاوره ای   چگونه خود را بشناسیم؟

چگونه خود را بشناسیم؟


خودشناسی چیست؟

در یک جمله خودشناسی یعنی آگاه بودن به تمام کاراکترهای شخصیتی که شامل احساسات، روش تفکر، باورها، اعمال و… است. در خودشناسی اگاهی لحظه به لحظه به رفتار و افکار خود دارید. خودشناسی یعنی پی بردن به توانایی های درونی( رگه های طلا) و تبدیل شدن به بهترین نسخه خود در دنیا.

فواید خودشناسی

1.افزایش ميزان خوشحالی و رضایت از زندگی

چنانچه به زندگی عرفا و دانشمندان بزرگ نگاه کنید، خواهید دید در هر شرایط از زندگی راضی هستند و مشکلات و مصائب را جزیی از سفر زندگی میدانند.

شخصی که به خودشناسی رسیده است، برای جبران حقارت های درونی دست به موفقیت های عجیب و دستاوردهای بزرگ نمی زند تا تائید دیگران را کسب کند، بلکه چنانچه هدفی در ذهن دارد، مطابق با نیازها و ارزش های فردی خویش است. قسمتی از غصه های ما در زندگی ناشی از عدم شناخت خویش و مقایسه زندگی خود با دیگران است.

2.چالش های درونی کم تر

هنگامی که واکنش های بیرونی شما با احساسات، ارزش ها و باورهای شما تطابق داشته باشند، با تضاد و چالش کمتری روبرو خواهید شد.

3.تصمیم گیری بهتر در زندگی

زمانی که شخصی به صلح درونی برسد، به طبع آن تصمیمات سنجیده و دقیقی می گیرد که در آينده دچار سرزنش نخواهد شد. زمانی که خودتان را بهتر بشناسید، در انتخاب های خود به دقت عمل می کنید. بطور مثال شاید فردی تصمیم بگیرد یک ماشین لوکس داشته باشد و یا در یک رشته تحصیلی عالی به مدارج بالا برسد ولی در پس زمینه ذهن خود، هدفش از این کار دیده شدن و فخر فروشی باشد.

ولی شخصی که در روند خودشناسی است، از قضاوت سایرین نمیترسد و عزت نفس بالایی دارد. وی خود را با هر شرایطی که هست دوست دارد و هیچوقت به خاطر خودنمایی یک هدف را انتخاب نمی کند.

4.تحمل فشارهای زندگی

افرادی که خود را بخوبی نمی شناسند، در اتفاقات و مشکلات زندگی و یا انتقاد دیگران بسیار ناراحت و سرخورده میشونند. آن ها هیچ انتقادی را نمی پذیرند و سعی می کنند مشکلات و نقاط ضعف خویش را بپوشانند. افرادی که خود را بخوبی شناخته اند، افراد دیگر را هم بخوبی می فهمند و به آن ها برچسب نمیزنند و تلاش نمی کنند آن ها را بی ارزش نشان دهند.

5.خودکنترلی

وقتی خودتان را بشناسید، میتوانید رفتارهایی را که در شما انگيزه ایجاد می کنند، شناسایی کنید و بر عادات بد خویش غلبه و رفتارها و عادت های خوب تان را تقویت کنید. در واقع خودشناسی باعث می شود تا ارزش ها و اهدافی که نیروی اراده ی شما را تقویت می کنند، بهتر بشناسید.

6.تحمل و درک دیگران

آشنایی با نقاط ضعف و قوت خودتان باعث می شود راحت تر با افراد دیگر هم دردی کنید.

عزت نفس

از اجزای مهم ديگر خودآگاهی« عزت نفس » یا اعتماد به نفس هست. عزت نفس منوط به ميزان احترام و ارزشی است كه فرد برای خود قائل است. برای افزایش عزت نفس خود تلاش كنید روابط اجتماعی خویش را گسترش دهید و با دوستان زيادي رابطه برقرار كنید. با خانواده خود رابطه گرم و مستمر داشته باشید. اهداف كوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت را بگونه ای طراحی كنید كه بتوانید به آن ها دسترسی پیدا كنید.

نقاط ضعف خویش را پس از شناسایی رفع كنید و به شناسایی نقاط قوت خود بپردازید. هیچوقت خود را با دیگران مقایسه نكنید زیرا این ارزیابی منطقی نخواهد بود.

منبع : کانون




لطفا به قوانین نشر محتوا در فضای مجازی احترام گذاشته و از انتشار مجدد این فایل ها خودداری کنید.

بازدید : 307
پنجشنبه 27 خرداد 1400 ساعت : 7:50 ق.ظ

نظرات

کد امنیتی رفرش

407
مطلب
+ 8
افراد آنلاین
+650
بازدید امروز
4,242
بازدید دیروز
86,977
بازدید ماه
3,182,303
بازدید کل
دوشنبه 31 اردیبهشت 1403
تقویم روز